Regel je taxatierapport via Walter

Vraag je taxatierapport aan via Walter.

Vind snel een betrouwbare taxateur met de hulp van Walter. Via ons netwerk heb je binnen no-time een afspraak voor een gevalideerde NWWI taxatie.

Boek de taxatie online

Gevalideerd taxatierapport aanvragen.

Als je een taxatie boekt via Walter, ontvang je het taxatierapport binnen 2 weken in je inbox. Onze taxatierapporten zijn NWWI gevalideerd en kunnen gebruikt worden voor je hypotheekaanvraag.

Kosten taxatierapport

Een gevalideerd taxatierapport via Walter kost € 680 inclusief BTW.

Snelle levering

Van de aanvraag van de taxatie tot het opleveren duurt 2 weken.

NWWI gevalideerd

Voor je hypotheekaanvraag heb je een gevalideerd taxatierapport nodig.

Spoed taxatie

Heb je haast? Voor € 75 extra heb je het taxatierapport binnen een week.

Direct aanvragen

Vraag direct je taxatierapport aan en wij regelen de rest.

Veelgestelde vragen

Vragen? We helpen je graag.

Hoe snel ontvang ik het taxatierapport?

Als je een gevalideerd taxatierapport aanvraagt ontvang je het rapport binnen twee weken na aanvraag. Dan is de taxateur langs geweest en is de taxatie goedgekeurd door het NWWI. Heb je zo snel mogelijk een taxatierapport nodig? We kunnen een taxatierapport met spoed voor je regelen voor € 75 extra. Dit rapport heb je binnen een week.

Wat is een gevalideerd taxatierapport?

Een gevalideerd taxatierapport is een rapport dat gecheckt is door het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI. Je hebt een gevalideerd taxatierapport nodig voor de aanvraag voor een hypotheek. Dit geldt zowel voor hypotheken met NHG (Nationale Hypotheek Garantie), als zonder.

Hoe vraag ik een taxatierapport aan?

Een taxatierapport vraag je eenvoudig online aan. Nadat je de gevraagde gegevens hebt ingevuld krijg je een bevestiging dezelfde dag of uiterlijk de volgende werkdag. Je betaalt de kosten van het taxatierapport bij het passeren van de akte bij de notaris.

Wat zijn de kosten van een taxatierapport?

Een gevalideerd taxatierapport via Walter kost € 650,- inclusief BTW. Heb je met spoed een taxatierapport nodig? Voor € 75 extra ontvang je het taxatierapport binnen een week.  

Heb ik een taxatierapport nodig voor mijn hypotheekaanvraag?

De bank wil graag weten wat een huis waard is voordat ze je een hypotheek verstrekken. Je kan tot 100% van de marktwaarde opnemen als hypotheek. Om precies te bepalen hoeveel dat is, moet je het huis laten taxeren door een onafhankelijke partij.

Een gevalideerd taxatierapport is in de meeste gevallen verplicht als je een huis gaat kopen. Een taxatie is niet verplicht als de hypotheek lager is dan 75% van de WOZ-waarde.

Meer weten over waarom je een taxatierapport nodig hebt? Lees onze blog.

Wat gebeurt er nadat ik een taxatie heb aangevraagd?

Je krijgt zo snel mogelijk een ontvangstbevestiging. Dit is meestal dezelfde dag, al kan het soms een werkdag duren.

Daarna hoef je niet heel veel te doen. De taxateur neemt zelf contact op met de verkoopmakelaar om een datum te plannen voor de taxatie. Zodra deze is ingepland ontvang je daar bericht van.

Zodra het rapport is goedgekeurd door het NWWI krijg je deze per e-mail.

Ik heb een taxatierapport aangevraagd maar wil het annuleren. Hoe doe ik dat?

Als je de taxatie wil annuleren, moet je een mailtje sturen naar support@walterliving.com. Als de taxateur al is geweest kan je niet meer annuleren.

Direct na je aanvraag zetten wij je taxatie uit. Omdat onze partners dan kosten maken, kunnen we je annuleringskosten in rekening brengen.